Lehký chřestový salát

Lehký chřestový salát
Ohodnotit
Tisknout
Suroviny na salát
  1. zelený chřest
  2. piniové oříšky (možno nahradit lískovými či vlašskými)
Suroviny na zálivku
  1. 1 lžička máty
  2. 3 lžičky citronové šťávy
  3. 3 lžičky olivového oleje
  4. 1 lžička bílého vinného octa
  5. špetka soli
Postup
  1. Chřest omyjte a stonek uchopte cca v polovině a druhou rukou u dřevnatého konce. Zlomte a chřest se vám zlomí přesně tam, kde končí dřevnatá část (můžete si nechat na polévku, ale tu bych doporučovala spíše za tepla).
  2. Chřest následně rozčtvrťte nožem nebo nakrájejte na menší plátky (můžete použít i škrabku).
  3. Vložte do mísy a posypte piniovými semínky.
  4. Připravte si zálivku smícháním zbylých surovin a přelijte přes chřest.
VITARECEPTY http://www.vitarecepty.cz/