Raw sušenka z Cafe Bliss

Raw sušenka Bliss
Inspirace a vzpomínka na Kanadu
Ohodnotit
Tisknout
Suroviny
  1. 4 zralé banány
  2. ½ hrnku datlí
  3. ¼ čajové lžičky soli
  4. 3 ½ hrnku sušeného strouhaného kokosu
  5. 3 hrnky vlašských ořechů
  6. 1 ½ hrnku rozinek
  7. 1 hrnek goji
  8. 1 hrnek dýňových semínek
  9. ¾ hrnku konopného semínka
  10. ¾ hrnku drcených kakaových bobů
  11. ½ hrnku lněného semínka
Postup
  1. 1. Banány, datle a sůl dejte do mixéru a rozmixujte do krémové konzistence.
  2. 2. Vlašské ořechy rozmixujte ve food procesoru na malé kousky nebo je pokrájejte nožem.
  3. 3. Dejte vlašské ořechy a banánovou směs do velké mísy s dalšími zbývajícími ingrediencemi a zamíchejte.
  4. 4. Položte Teflex podložku nebo jinou nelepící podložku na rovný povrch. Rukama vytvarujte těsto do tvaru kruhu a položte na Teflex podložku. Vytvaruj sušenky do tvaru kolečka v průměru 7 – 10 cm a hrubé přibližně 2,5 cm. Vytvarované sušenky opatrně vložte na sušící tác.
  5. 5. Sušte při teplotě 46 °C po dobu 12 – 24 hodin. Sušte déle, pokud chcete sušenky křupavé nebo sušte kratší dobu, pokud chcete mít sušenky vláčné. Studené sušenky skladujte v sušenkové dóze nebo ve vzduchotěsné nádobě.
Komentář
  1. Recept na sušenky Bliss je uvedený v knize Blissful: Raw Food Recipes z Cafe Bliss, což je raw food kavárna, kterou jsem navštívila v Kanadě ve městě Victoria.
VITARECEPTY http://www.vitarecepty.cz/
 Autor receptu: Rawman – Rawoman