Buchtičky s vanilkovým krémem

Buchtičky s krémem
Počet porcí: 2
Ohodnotit
Tisknout
Na přípravu buchtiček jsem použila
  1. 100 g rozemletých vlašských ořechů
  2. 60 g kokosu
  3. 1/8 čajové lžičky soli
  4. 15 g nakrájených rozinek
  5. 2 polévkové lžíce datlové pasty
Vanilkový krém
  1. 400 g banánů
  2. 40 g rozmixovaného lněného semínka
  3. 20 g vanilkového proteinu Sunwarrior
  4. 300 ml vody
Postup
  1. Rozmixovala jsem vlašské ořechy a poté smíchala s kokosem, solí, rozinkami a datlovou pastou. Datlovou pastu si vyrábím sama a to tak že rozmixuji stejné množství datlí a vody. Uchovávám v ledničce přibližně jeden týden. Datlová pasta má tekutou konzistenci, tudíž mi pomohla slepit ostatní suché ingredience dohromady. Z těsta jsem vytvarovala placku, kterou jsem nakrájela na kostičky – buchtičky. Buchtičky jsem odložila stranou a jde se na přípravu vanilkového krému.
  2. Rozmixované lněné semínko, banány, vanilkový protein Sunwarrior a vodu jsem dala do mixéru a rozmixovala. Přelila jsem vanilkový krém přes buchtičky a sladký oběd máme hotový. Doporučuji konzumovat co nejdříve, protože banány rychle oxidují. Barva krému se změní na hnědo-šedivou. Pozitivní ovšem je, že na chuti se nic nezmění.
Komentář
  1. Recept vystačí na dvě porce. Já jsem rozdělila vanilkový krém na půl a a ¼ buchtiček pro sebe a ¾ pro Daniela, který potřebuje větší kalorický příjem.
  2. Užijte si sladký oběd, stejně tak jako jsme si ho vychutnali i my. Hezky česky!
VITARECEPTY http://www.vitarecepty.cz/
Autor receptu: Rawman – Rawoman