Horká čokoláda

Horká čokoláda
Počet porcí: 1
mandle, kakao, agáve sirup
Ohodnotit
Tisknout
Čas přípravy
10 min
Čas přípravy
10 min
Suroviny
  1. 200 ml mandlového mléka
  2. lžíci kvalitního RAW kakaa
  3. lžičku agávového nebo jiného sirupu
  4. špetku skořice
  5. 3 mandle nesekané na jemno
Postup
  1. Mandlové mléko jsem smíchala s kakaem a sirupem a dala zahřívat.
  2. Teplota by neměla být příliš vysoká, jen více vlažná, rozhodně by čokoláda neměla pálit.
  3. Pak jsem čokoládu nalila do šálku a ozdobila skořicí a mandlemi.
  4. Mandlové mléko není tak husté jako kravské a tak na něm mandle nezůstanou plavat, ale budou rychle papadt ke dnu. O to větší překvapení to ale bude, až u spodu nahrábnete měkký kousek oříšku.
Komentář
  1. Už se po mně sápe ta podzimně-zimní nálada a chlad, tak jsem si rozhodla udělat něco pro pozvednutí nálady a pro zahřátí.
VITARECEPTY http://www.vitarecepty.cz/
Autor receptu: Raw Katka

1 komentář