Jarní rolky

Jarní rolky
Ohodnotit
Tisknout
Suroviny
  1. mrkev
  2. cuketa
  3. pórek
  4. avokádo
  5. lístky salátu
  6. nakládaný zázvor
  7. žampiony
  8. shoyu
  9. rýžový papír
Postup
  1. Zeleninu nakrájejte pomocí Juliene škrabky nebo ostrého nože na tenké proužky, žampiony na plátky a avokádo na měsíčky.
  2. Do většího plochého talíře nalejeme trochu studené vody, namáčíme po jednom rýžové papíry, stačí chvilka, neměly by být úplně měkké, protože se snadno trhají.
  3. Namočený rýžový papír položíme na utěrku, ve spodní třetině navrstvíme listy salátu, avokádo, nakládaný zázvor, plátky žampionů.
  4. Spodní část papíru přetáhneme přes náplň, potom levou a pravou stranu a zarolujeme rolky.
Komentář
  1. Rýžový papír je pružný, ale snadno se protrhne, většinou se nic neděje, rolky drží i tak a přes estetickou nedokonalost jsou jedlé a velmi dobré.
  2. Podáváme s mističkou naředěné shoyu omáčky a wasabi jako sushi, chuť je velmi podobná.
VITARECEPTY http://www.vitarecepty.cz/